FAQ

Frågor och svar om Liljeholmstorget galleria

 - Får jag ta med mig hunden in i gallerian?
Nej, tyvärr inte. Då vi är en inomhusgalleria har vi av hänsyn till våra allergiska eller hundrädda besökare samt av hygieniska skäl beslutat att ha hundförbud. För tillfället har vi inte några planer på att ändra detta. Vi hoppas att du vill besöka oss ändå.

- Finns det en hittegods-avdelning?
Vakterna i gallerian tar hand om upphittat gods.
För upphämtning av borttappade saker maila väktarna >>

- Vad kostar det att besöka toaletterna på gallerian?
Toalettbesöket i Liljeholmstorget Galleria kostar 12 kr. Vid eventuella frågor eller problem vid toaletterna kontakta vår felanmälan: 

08- 562 532 00 
kundtjanst@citycon.com

- Varför kostar det att parkera i garaget?
Den främsta anledningen till att vi har avgiftsbelagd parkering är för att garaget inte i första hand skall nyttjas för andra syften än galleriabesök. Du kan även parkera 2 timmar gratis om du handlar för mer än 200 kr på ICA eller Willys. Fråga bara efter en gratis p-biljett i kassan. 

- Finns det tillgång till skötrum i gallerian?
Ja, skötrummet finns tillgängligt på modeplanet (plan 3) i anslutning till toaletterna. I skötrummet finns det tillgång till ett skötbord samt loungestolar.

 

FAQ Liljeholmstorgets Galleria parkering

 - Vad innebär AUTOPAY-systemet?
Svar: Det är ett enkelt parkeringssystem utan bommar och parkeringsbiljetter. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på parkeringen registreras ditt registreringsnummer av en kamera och din parkering startar. En annan kamera registrerar när du åker ut ur garaget och då avslutas din parkering, om du inte har valt att avsluta din parkering i betalautomaten. Det bästa med systemet är att du aldrig behöver oroa dig för parkeringsböter, utan kan uträtta dina ärenden i köpcentret i lugn och ro.

 - Vad kostar det att parkera?
Svar: Parkeringstaxor måndag-söndag

Måndag - Fredag Första 2 timmarna 20 kr/tim
Lördag - Söndag Första 2 timmarna 0 kr
Måndag - Söndag Efterföljande timmar 30 kr/tim
Maxpris per dygn Pris per 24 tim 160 kr

 - Hur betalar jag?
Svar: Det finns 4 olika betalalternativ.
• Betalautomat - Betala med kort i betalautomaten när du lämnar parkeringen. Du har sen 15 minuter på dig att åka ut ur garaget.
• Betala i efterhand - Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på mitt.parkman.nu
• Automatisk betalning - Koppla ditt kort på mitt.parkman.nu så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i en AUTOPAY-anläggning.
• F a k t u r a – Om du inte gör något av ovan alternativ skickas en faktura till fordonsägaren.

 - Måste man checka ut vid betalautomaten även när parkeringen understiger 2 timmar på helgen?
Svar: Står du mindre än 2 timmar på helgen kan du bara att åka ut, då vi bjuder på fri parkering i 2 timmar på helgen. Du kan alltid kontrollera hur länge du stått parkerad i betalautomaten, men du behöver inte hämta någon biljett, ställa p-skiva eller gå till automaten och betala.

 - Jag vill betala inom 48 timmar i efterskott med betalkort, hur gör jag?
Svar: Skriv in ditt registreringsnummer här (https://mitt.parkman.nu/sv/parking_balance) så får du fram information om de obetalda parkeringarna för din bil inom de senaste 48 timmarna.

Kortbetalningen sker säkert via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalningar. Observera att du inte kan betala med bensinkort.

 - Jag vill registrera automatisk betalning med kort, hur fungerar det?
Svar: Du skapar ett konto på mitt.parkman.nu och under "Mina betalkort" kan du enkelt ansluta ditt kontokort för automatisk debitering. I samband med denna registrering får du möjlighet till automatisk betalning i alla AUTOPAY-anläggningar. Du kan fortfarande avsluta och betala din parkering på plats i betalautomaten. Alla kvitton för köp genom automatisk debitering hittar du också under "Mina betalkort".

All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning. Du kan endast registrera ett kort och måste verifiera det med Mobilt BankID. Bensinkort fungerar ej. När du registrerar ditt kort reserveras 1kr på ditt konto men debiteras inte, det är gratis att registrera kortet.

 - Jag har skapat ett konto, men jag vill byta bil.
Svar: Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader om du har lagt in ditt kort under "Mina betalkort". Byta bil gör du under mitt.parkman.nu och "Mina bilar".

 - Hur fungerar det om jag har en företagsbil?
Svar: Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på www.mitt.parkman.nu och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.

 - Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?
Svar: Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen och de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Liljeholmstorget Galleria med hyrbil kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på www.mitt.parkman.nu.

 - Hur mycket är fakturaavgiften på?
Svar: 30:-

 - Vad tar kameran bild på?
Svar: kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer kameraövervakningslagen.

 - Vad säger kameraövervakningslagen?
Tillstånd till kameraövervakning krävs för att en övervakningskamera ska få vara uppsatt så att den kan riktas mot en plats dit allmänheten har tillträde. Parkman i Sverige AB har beviljats tillstånd från Länsstyrelsen.

Bilder sparas enligt de tillstånd man får ifrån Länsstyrelsen, dvs. 60 dagar.

 - Hur fungerar registreringen?
Svar: När du kör in och ut ur garaget läser kamerorna av din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. På helgen parkerar du gratis i 2 timmar, har du stått parkerad under de 2 timmar kan du bara åka ut, annars måste du betala för extratiden. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och om du har ett belopp att betala.

 - Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?
Svar: Fakturan skickas till fordonets ägare.

 - Hur fungerar det med utländskregistrerade bilar?
Svar: Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi läsa av bilens registreringsnummer, bäst är att betala i betalautomaten.

 - Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?
Svar: Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak.

 - Jag glömde ta kvitto i betalautomaten, vart kan jag vända mig om jag behöver det i efterhand?
Svar: Behöver du kvitto i efterhand får ni kontakta vår parkeringsleverantör Parkman på 08-734 90 00 eller info@parkman.nu

 - Finns AUTOPAY på fler ställen i Sverige?
Absolut, AUTOPAY finns även i Täby Centrum, Nacka Forum, Kista Galleria, Kista Science Tower, Solna C, Sollentuna Centrum, Signalfabriken, ICA MAXI Solna Business Park etc.


FÖR MÅNADSKUNDER

 - Hur fungerar månadsparkeringen?
Du parkerar på plan 2,5 – 3,5 som vanligt. Bommarna kommer att finnas kvar till den förhyrda parkeringen så du kommer fortfarande behöva använda ditt keycard för att få access till förhyrda parkeringen och till portar/dörrar.

 - Hur går jag tillväga för att skaffa månadsparkering?
Svar: Du kontaktar Parkman i Sverige AB för att skriva avtal. Du behöver då bl.a. uppge din email adress. När din parkering ska börja gälla får du ett mail där du klickar på länken mitt.parkman.nu och registrerar dig och lägger in ditt registreringsnummer under "mina bilar". Under "mina tillstånd" kommer du kunna se det elektroniska tillståndet. Om du inte registrerar ditt registreringsnummer kommer du bli debiterad både för avgiftsparkering och korttidsparkering.